Friday, March 03, 2006

Seni seviyorum babacim

Dilayra'nin yazisini okudum biraz once..Gozyaslarima hakim olamadim tabi...
Ben babami kaybedeli 22 yil olmus..O gun hale gozlerimin onunde...Yillarca alisamadim yokluguna ..
Benim babam cok iyi bir insandi..Cevresi tarafindan hem sevilirdi hemde sayilirdi...Babam bir fabrika da elektricikti olarak calisirdi...Hala adi gecse herkez sevgiyle bahseder..Onu hala cok ozluyorum..Ben babamin gozdesiydim tabi ,3 erkek kardes ve ben ..Beni biraz simartirdi..Bize duskundu o zamanin sartlarinda her seyin iyisini almaya ,her seyin iyisini yedirmeye calisirdi..Onu uzaktan gordugumuzde elindeki posetleri almak icin kostururduk o vermezdi ,buraya kadar getirdim bundan sonra da goturum der ve eve kadar getirdi..Belki size komik gelebilir ama o zamanlar oyle cok bol degildi hersey..Yeni cikan urunleri hemen babam bize alir ve biz mahalledeki herkezden once yerdik neredeyse..Simdi ilk aklima gelen cornflex mesela..Reklamlarda gormustuk babam ertesi gun hemen bize almisti...Cocukken nasil sevindiginizi dusunun:))
Keske yasasaydi, bizi gormesini cok isterdim..Dugunlerimizi gormesini ,damadini ve gelinlerini tanimasini,torunlarini sevmesini..Benim icin ,ben kizimi 1 sise raki getirene verecegim derdi:)) Eskiden kizkardeslerine hic goz actirmazmis ,halamlarda sana ne yapacak bakalim diye merak ederlerdi..Ama babam bana onlara davrandigi gibi davranmadi..Cok acik goruslu idi..Cocuklari cok severdi ustelik..Kuzenim icin deli olurdu, ona her geldiginde mutluka seker getirir cebinden almasini saglardi..Tolgada ne zaman babami gorse cebine bakardi.:))
Babacigim belki bizi goruyordur umarim oyledir...Dilayra'yada yazdigim gibi keske bir gun,yada bir saat onlari gorsek ...Simdi agliyorum ,umarim gormuyordur beni..
Babacigim seni seviyorum..Gidenlerin kiymetini sonradan anliyoruz diyoruz ya her zaman..O zaman sevdiklerimizin yada sevmediklerimizin degerini simdi bilelim...(Klasiklerden).Bunlar benim hissettiklerim belkide yillardir icimde kalanlar simdi disari ciktilar..Ben aslinda huzunlu halimi pek belli etmem..Ama kirk yasinda evrim gecirmeye basladim:))..Uzatmayayim...Herkeze sevgilerimi gonderiyorum..Hepinizi cok ozledim..

7 comments:

Anonymous said...

canim benim, Allah rahmet eylesin, nur icinde yatsin, ne hos yazmissin...babaciginin da cok hosuna gitmistir eminim, sevgiyle kal..

Anonymous said...

canım benim ayşin inan senin ağzından baban hakkındaki görüşlerini dediğin gibi yıllardır ilk defa duyuyorum beni çok duygulandırdın beni bilirsin sulu göz tutamadım gözyaşlarımı babanıda ibrahim amcanıda çok iyi tanıdığım için duygularına çok hak verdim bende çok severdim hele ibrahim amcan onlar gibisi bir daha dünyaya gelmez derlerle iyilere yer yok dünyada diye toprakları bol olsun seni çok seviyorum

Anonymous said...

Merhaba görümceciğim,
Pazartesi sabah işe geldiğimde seni de bir ziyaret edeyim dedim. Hafta sonu yazdıklarını okurken mahvettin beni. Rahmetli babam canlandı gözümde. Benimle telefonda konuşması,(Hüsomun babası olduğunu bana dikte ettirtmeye çalışması) bisikletle beni ve diğer arkadaşları EMAF yolunda kovalaması, serviste yanıma oturup benim hakkımda yaptığı soruşturmayı bana doğrulatmaya çalışması... Geçmişe gittim birden. Ben diğer ellere(damat ve gelinler) göre daha şanslıyım.En azından rahmetli babamı tanıdım(rahmetli babam da ne kadar evlendiğimizi görmese de büyük gelinini tanıdı). Hep söylüyorum insan 60 yaşına da gelse anne-baba kuzusu oluyor. Allah anneme ve babama uzun ömür versin, onları her ziyaret ettiğimde küçük bir kız gibi şımarıyorum, onların kızım şunu ye, canın ne istiyor gibi şeylerle arkamdan dolaşmaları beni ister istemez küçük bir kız yapıyor ve şımartıyor. Onların yanına giderken hiç kimse olsun istemiyorum yanımda. Sadece beni sevsinler, benimle ilgilensinler, kısa bir zamanda olsa beni şımartsınlar istiyorum. Aman sabah sabah ağlattın beni kız. Haftaya ya da ondan sonraki hafta ben Ayvalığa annemin babamın yanına gideceğim.Hem de tek başıma. Allah onları başımızdan eksik etmesin, gidenlerede Allah rahmet eylesin. Öptüm tatlım.

Anonymous said...

canım...
bir yazıyla bu kadar çok üzeceğimi tahmin edememişim okuyanları.. sana eskileri hatırlatıp çok üzülmene neden olduysam çok üzgünüm inan..
ben, babamı kaybetmedim, ama "kaybettim" tekrar evlendiği gün.. uzun ve can sıkıcı bir hikaye aslında. 4,5 yıl hiç görüşmedim.. sonra hastalandı dediler, koşup gidip boynuna sarıldım.. bir daha da ne olursa olsun onun beni görmesine engel olmayacağım dedim.. bu fırsatı değerlendiriyor mu? HAYIR.. ama o benim babam ve ona da yıllar önce söz verdiğim üzere iyi bir evlat olarak, o kapıdan atsa da beni.. ben bacadan onu izlemeye devam edeceğim..
tanrı kimseyi sevdiklerinden erken ayırmasın.. sizleri de evlatlarınıza bağışlasın daha uzun uzuzn yıllar..
sevgiler,

Anonymous said...

aysin'cim babacığın sizleri eminim ki izliyordur ve bu güzel yazını da okumuştur...
Allah rahmet eylesin...
sevgiyle kal..

Anonymous said...

selamm ayşin bu yazın beni çok duygulandırdı(remziye gibi benimde gözlerim sulandı)ama hayatım kuralları böyle maalesef sen hele bir gel bir gün saz çalar ağlaşırız karşılıklı hepinizi öpüyorum SEVGİLERİMLE

Anonymous said...

Excellent, love it! radar detector hard wire street hockey