Monday, March 06, 2006

Biraz mazi yapalim...

Bazen oglum bizim kucukluk anilarimizi merak eder...Bana anlattirir hic bikmaz ,belki yuzlerce kez dinledigi seyleri tekrar anlattirir..Sanirim bende seviyorum anlatmayi..Gecen aksam yine tutturdu bende anlattim..Sonra da bloguma bir kismini yazayim dedim...Bence cok iyi yaptim..

Benim cocuklugum bir fabrikanin lojmaninda ve bana cok guzel anlilar birakarak gecti..O gunlerden bana kalan,hala devam eden dostluklar,arkadasliklar ve edinilen guzel huylardir...

Mahallemiz o zamanlar cok buyuk gelirdi bana.Seneler sonra bir gun arabayla geceyim dedim inanin 1 dakika bile surmedi mahalleyi dolasmak..Megerse o sokaklar ne kucukmus:))Tamam bende kucuktum ama bu kadarinida beklemiyordum dogrusu..Simdi kendi cocuguma bakinca,(keske onunda benim kadar anlatacak cocukluk anisi olsaydi,anilarinin cogunda kres var:(( )lojmanda oturmak cocuklar icin birer nimetmis..Yada o zamanlar oyleydi, simdi bilmiyorum gerci, belkide hala oyledir..Komsuluk iliskilerimiz,arkadasliklarimiz cok baskaydi..Kimsenin arkasindan kotu dusunulmezdi,hatirliyorum dis kapi anahtarlarimiz kapinin ustunde uyurduk ve hic korkmazdik..Simdi celik kapilari bile aciyorlar..Lojmanin guvenli olusundan degildi korkmayisimiz, insanlar guvenilirdi o zamanlar..

Yaz tatillerinde gec saate kadar disarda oynardik..Saklambac,kuka ,celik comak,yakan top..Bir de mahallede futbol oynardik erkeklerle ,"3 korner 1 penalti".. Topu 3 kere kornere gonderirsen penalti atardik.:))
Benim 3 erkek kardesim vardi ve bana hakverin bende oyle buyudum..Futbol,misket,kus yakalama,aslinda hem erkek gibi hemde kiz gibi diyelim daha dogru olacak sanki..Ama erkek cocuklar ne yapiyorsa bende hepsini yaptim diyebilirim..Onlar yapabiliyorlarsa bende yapacaktim..Takintim mi vardi acaba?Agaclarin en ust dallarina ben cikardim..Sanki ne olacaksa..Kizlarla da camurdan tabaklar ,bardaklar yapardik..Neyse,

Lojman evi olurda bahcesi eksik olurmu...Bahcemize bir suru sey ekerdik..Ben kardeslerim yaparda ben yapamazmiyim edasiyla bahceyi bellerdim tabi ellerim su toplardi:))olsun bende yapabiliyordum ya..Yaz gelincede sabahlari bahceden taze taze sivir biber,domates,salatalik toplar kahvaltida yerdik...Babam bize birde ozel, cift sarili yumurta getirirdi..Agzim sulandi.:))
Bahcelerimiz de meyve agaclari da vardi tabi...Kayisi,elma,visne ,kiraz...Hatirliyorum Annem kayisi receli yapardi ve kayisinin icinede kayisinin cekirdeklerini koyardi..Cok lezzetli oldugunu soylememe gerek yok sanirim..Herkezin bahcesinde her turlu meyve agaci varken,biz baska bahcelere gider kayisi ,elma toplardik saklanarak..Amacimiz neydi acaba?Heyecanmi ariyorduk ,yada bizimkiler bitmesin mi..:)) O gunlerden hafizamda kalan Cevriye Teyzenin bahcesinden kayisilari asirdigimiz bir goruntu var.Pencereden baksalar gorunurduk, belkide goruyorlar ama ses cikarmiyorlardi:))Kimbilir!

Birde iyi anlastigim bir kiz arkadasim vardi o benden daha sakin ve daha uysaldi..Onunla ikimiz bizim kayisi agacimiza cikardik bir elimizde su dolu bir kova,obur elimizde de ici tuz dolu bir tabak..Kendimize rahat dallar bulup oturur ,kovayi bir dala asar ama kayisi caglayken yerdik, caglayi cok severim ben..Kovanin icine caglalari atar tuza batirip batirip yerdik..Cani cekenler varsa avuclarinin icini yalayip, bilumum yerlerinde gezdirsinler lutfen...Bir sey olursa sorumluluk kabul edemem..:)))

Aklimda neler varmis yazdikca yazasim geldi..Cocuklukla ilgili cok anim varmis megerse ama daha yazarsam caniniz sIkIlir ..
Bende "anilarim" diye bir seri yaparim beldi de...Devam edeyim mi sizce?Cok hosuma gitti benim ..Yillar sonra gelecek nesillere de:)) benden bir hatira kalir..heheheh.. Tabiki yillar sonra ...Bazi arkadaslar,onlar kendini bilirler sen artik yaslaniyorsun falan diyebilirler inadina soyluyorum HAYIR BEN GENCIM vede HEP OYLE KALACAGIM..hehehh...

Sevgiler....

10 comments:

Anonymous said...

ayşin inan yazdıklarını zevkle okuyorum sabah işe gelince ilk işim senin siteni açmak iyiki yazmaya başladın sen yazınca bende kendi küçüklüğümü hatırladım çok güzeldi devam edebilirsin bizler çok şanslıydık bence şimdiki çocuklar bunların hiçbirini yaşamıyorlar bilgiyasarlaşmış hatatları çok monoton geçiyor çok öpüyorum

Aysin said...

Bende seni opuyorum canim benim...Tesekkur ederim..Sizden boyle sozler gelince bende cok mutlu oluyorum inan ..Ben uzuluyorum bu cocuklara ama malesef boyleler..Tv,bilgisayar zor durumlari zor:))

Mr_TD said...

3 korner bir penalti olayini güzel bir gelenekti,hala var mi bilmiyorum.
Benimde cocuklugum cok güzel gecti aslinda,istanbul da sehrin icinde ama KIRLARIN arasinda, dut agaclari,simdki maya sitesinin bulundugu alan,akatlar tarafinda,Istanbulda oturanlar belki bilir.

Güzel günlerdi,böylece yad etmis olduk bu günleri de.

Anonymous said...

küçükken benim de en sevdiğim şey, annemin dizinin dibinde oturup, çocukluk anılarını dinlemekti ondan.. bazen saatlerce anlattırırdım.. aynı şeyi yine anlattırırdım..
hem dinlemek benim çok hoşuma giderdi.. hem de annem anlatırken o mutlu ve eğlenceli günleri yeniden yaşardı:))
anneme hep bunları bir kitapta toplasa ne güzel olur derdim.. annecim de "bizim evin yazarı sensin, ben anlatayım sen yaz" derdi..

Aysin said...

Mr TD. bende penalti olayini bilen varmidir diye merak ederdim varmis demek ki ne guzel..Aklima gelince hala gulerim ben buna..

Dilayra'cim banada oglum aynisini yapiyor.Sende yazsana bizde dinleyelim..Opuyorum seni...

Anonymous said...

ne guzel yazmissin :) paylastigin icin tesekkurler, cocukluk anilari, ah ah...

Anonymous said...

ayşincim selam mahallenizi gez gez bitmez valla :)) zaten ağaçlardan evler görünmüyorki ama şöyle düşündükçe ne güzel günlerdi demektende insan kendini alamıyor (baban için yazdığım yazıyı okursan sevinirim) sevgiyle kal.

Anonymous said...

çocukluk anıları mı?, benim ancak yazın olurdu, neden çünkü çalışan anne babanın çocuğuydum:)) yazın anneanneyle yazlığa gittiğimizde herşey süper olurdu....Bahçede geniş, ohhh değmeğin keyfime...
ben o günleri özledim ama şimdi:((

yine zevkle okudum sen gene yaz tabi ki:))
sevgiler....

Aysin said...

Aman aman kimler gelmis nasil sevindim seni gorunce Ayhan'cim beni cok mutlu ettin.Teneke mahallesine laf etme lutfen..Gelince gorusecegiz tabi ama aglarmiyiz ,gulermiyiz bilmiyorum..:))

Zeynep calisan annenin cocugu olmak istemezdim ben hic, ama benim oglum da malesef oyle..Eh ne yapalim bende erken emekli oldum ..Neresinden donersen kardir misali..:))

Anonymous said...

Excellent, love it! laura ashely dress Valtrex pregnant Vintage estee lauder youth dew perfume bottles Ferrari sales uk taking zoloft with wellbutrin Cz ci zamienne peugeot butalbital for sale florida Fluoxetine for dogs Address fournisseur postal viagra St. louis chevrolet dealers Head ti lazer tennis Facial resurfacing valtrex gucci eyeglasses Shemale coreau Holiday sweater 5cialis vardenafil