Tuesday, December 12, 2006

Yemek yemeeekkkk

Gecen gun arkadaslarla cin lokantasina yemege gittik. Bu lokantanin adini daha once duymustum ama hic gitmemistim adinida hatirlamiyorum ki buraya yazayim:)) Kalabalik oldugumuz icin hepimiz bir masaya sigamadik ama karsilikli oturduk. Yemek yapmaya baslamak icin once masadaki herkesin gelmesini bekledi sayin cinli ascimiz. Fotograf cekiyordum aman sakin bunlari internette yayinlama kacak calisiyorum ben dedi. Sonrada saka oldugunu soyledi.:))
Ocagin ustunde once soslarimizi koydu tabaklara, garip tatlari var soslarin,bazilari tatli bunlari etle yemege bayiliyorlar asyalilar. Ozellikle deniz urunlerini tatli ve eski sosu karistirip oyle kullaniyorlar. Bana ilk basta kotu geliyordu ama sanirim yavas yavas alisiyorum. Tabiki sadece deneme asamasinda alistim yoksa butun yemegi asla yiyemiyorum.




Once ocagin ustune bir yumurta kirdi gosteri yaparak onu guzelce pisirdi ,pilav ve sebzelerle karistirdi tadi tadi oldukca lezzetliydi.
Pilavi dagittiktan sonra sebzeleri atti ocagin ustune ,sogani halkalara boldu ve yaktiiiiiii.. Tatata tatataatamm sogan kulelerinin icinden atesler cikiyordu. Masadaki cocuklarin gozleri icinden ates cikan soganlardaydi ama heyecan cabuk gecti cunkuuuu ates sonmustu. :))) Yerini bolca duman kapladi.:)
Etler ve tavuklarda ocagin ustune gelince bizim karnimizdanda sesler gelmeye baslamisti. Aslinda kolay bir yemek bende evde yapiyorum ama burada daha rahat ve genis bir ortamda pistikleri icin ve de en onemlisi baskasi pisirdigi icin seninde sabirsizlikla bekledigin bir yemek oldugu icin disarda yemek guzel oluyor tabi. Cunlenin sonunu getiremeyecegim sanmistim sukurler olsun geldi.


Iste bekledigimiz an. Catal ve cubuklar bir arada cunku ben cubukla yemek yerken yoruluyorum. Yemekler lezzetli ,arkadaslar keyifli olunca boyle aksamlarin sonu gelmesin diyorum.
Herkeze sevgiler. ....

3 comments:

Mr_TD said...

Cok belgesel gibi cekmissin bakiyorum cekirge :)

Benim otrudugum yere yakin bir asya lokantasi var,acik büfeye haftada bir gidiyorum ben de,bu yumurtali pilavdan aralarda ekmek niyetine bende aliyorum,iyi gidiyor.Cubuk olayina ben de girmiyorum hic,catalla is daha verimli :)



p.S
Postinge foto ekledikten sonra onlari asagi yukar almak istersen HTML görüntüsüne gecip,ordaki codelari cut-paste ile istedigin yere yok,yoksa fotograflarin büyük halleri acilmaz, 1 not kirdim burdan :)

Aysin said...

Vallahi sende olmasan bunlari yapamazdim. Sen bunu daha oncede bana soylemistin ama ben tembelim tembel. Bundan sonra daha dikkat edecegim ve sana yazin ders almaya gelecegim,boyle uzaktan olmuyor.
Tesekkur ederim HOCAM. :))

JTB (JourneyToBlue) said...

en sevdiğim mutfak bu benim.. canım çekti ya, hatırlattın bak, en son 2 hafta önce gitmiştim. bu hafta bir Sushi-Co organizasyonu yapayım ben:))