Wednesday, April 19, 2006

Zaman

Bankada bir hesap sahibi olduğunu düşün.
Hesabına her sabah 86400 dolar para yatırılıyor. Fakat bu paranın hepsini akşama kadar harcamak zorundasın. Ertesi güne transfer edilemez.Paranı kullansan da, kullanmasan da her akşam sıfırlanıyor.
Ne yaparsın?
Tabii ki hepsini harcamaya çalışırsın;Hepimiz zaman adlı bu bankanın müşterileriyiz.Her sabah 86400 saniyeye sahip oluyoruz. Yarına transfer edilemez.Her sabah hesabımız dolar, her akşam boşalır.Geri dönüş yok, saniyelerini şu anı yaşayarak harca. En iyisi bunlarla yatırım yap. Mutluluk, sağlık ve başarı için.
Zaman kaçıyor!Her gün için en iyisini yap.
Bir senenin değerini anlamak için, sınıfta kalmış bir öğrenciye sor..
Bir ayın değerini anlamak için, 8 aylık bir bebek doğuran anneye sor.
Bir haftanın değerini anlamak için, haftalık dergi çıkaran bir editöre sor.
Bir dakikanın değerini anlamak için, treni kaçıran yolcuya sor.
Bir saniyenin değerini anlamak için, bir kazayı önleyemeyen sürücüye sor.
Bir saniyenin yüzde birinin değerini anlamak için, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan koşucuya sor.
Her anını değerlendir, her anını çok özel biriyle paylaş.
Zamanına ortak edebileceğin kadar özel biriyle paylaş.
Unutma!
zaman hiç kimse için durmaz.
Geçmiş zaman, tarihGelecek zaman, gizemli.Şu an ise sana verilen gerçek bir armağandır.Bu hafta dostluk haftası olsun. Arkadaşlar bulunmaz mücevherlerdir.
Bizi üzerler, cesaretlendirirler ve zaman zaman avuturlar.
Kalplerini bize açarlar.Arkadaşlarına onları sevdiğini göster.
Onlara ne kadar çok ihtiyacın olduğunu ve senin için ne kadar önemli olduklarını göster.

(Ben Yazmadim :)))

7 comments:

Anonymous said...

Merhaba Ayşin'cim.Ne güzel bi yazı bulmuşsun yine.Böyle yazıları okuyunca silkelenip kendimize geliyoruz ama bi süre sonra hemen yine hoyratça kullanıyoruz bize verilen mucizevi hediyeyi.Hayatı ve zamanı yani.Ya da ben öyle yapıyorum veya bana öyle geliyor.Neyse bilmiyorum işte.Ama elimizdeki sevgilerin,dostlukların,sahip olduğumuz tüm güzelliklerin değerini çok da bilmeden yaşıyoruz çoğu zaman.Öyle di mi:)Bu arada sınav dı,işti derken öyle yoğundum ki epeydir sana yazamadım.Affet lütfen.Ama mutlaka okuyorum her gün blogu.Sınavım da çok iyi geçti:))Hani merak edersin diye söylüyorum.Seni çok seviyorum arkadaşım.Kendine ve sevdiklerine çok iyi bak.

Anonymous said...

pardon ya...adımı yazmayı unutmuşum.benim ben..!

Aysin said...

Anladim senin oldugunu:)
Ben zaten biliyordum senin sinavinin guzel gececegini..Akilli kadinsin sen...Blog bu aralar basi bos kaldi :))Yazi yazmaya zaman yok hehe:))
Ferhan ne guzel yazmissin(aslinda seninde bir blogun olmali derim ben senin sazin ,sozun dinlenir) tum bu dediklerinde haklisin ama hayat bu galiba..Ferhancim bende sizi seviyorum ve cok ozledim arkadasim..

tipitip said...

Okuduğumda doğru dedim, böyle yaşamak lazım hayatı, ama yarına hatırlayabilir miyim ya da hatırlatılar mı bilemiyorum, yine de bugün için teşekkürler ;)

Anonymous said...

sen boyle yazilari bizlerle paylasinca gidip butun sevdiklerime sarilasim geliyor, cikip sokaklara kosturup durmak, zamani harcamamak bosa..
guzel haftasonlari olsun canim.

Aysin said...

Tipitip hep aklimizda kalsa ne guzel olurdu degil mi?

Zeynepcim ne guzel olurdu dusunsene sevdiklerini hep bir araya toplayacaksin ve herkeze tek tek sarilacaksin acayip guzel olrdu...Seninde hafta sonun guzel gecsin,gerci sen dinlenirsin sanirim:))Optum seni..

Anonymous said...

Enjoyed a lot! aston martin motorcycle dealers Vacuum coffe makers zinsco circuit breakers