Saturday, April 01, 2006

Manti

Gecen gun manti yapacagim demistim..Mantiyi yaptim yaparkende fotograflarini cekmeyi ihmal etmedim..Unlu ellerimle cettim hemde her sey blog icin heeeyyyttt...
Bu yaptigim manti cok kolay..Ankarada cok hamarat bir komsu teyzemiz vardi ondan ogrendim..Adi Guler teyze kendisi cok beceriklidir...Kulaklarini cinlatmadan olmaz di..Yakinda burdan akrabalarima tek tek selam gonderecegim,gidisat onu gosteriyor:))
Mantinin hamuru ayni, benim hamurun kesilisi farkli kolayligi burdan geliyor.. Tabaktaki fotografini cekmeyi unutmusum malesef ama manti guruntusunu biliyorsunuz zaten..



Ilk once hamuru aciyorsunuz sekilde goruldugu gibi kiymalari koyuyorsunuz.Fotografta kalin gozukuyor ama aslinda ince bir sira halinde diziyorsunuz.








Burda da hamuru katliyorsunuz...



















Katladiginiz yerden serit seklinde kesiyorsunuz.Ben alistigim icin bir kac parca kesip ,yanyana koyuyorum ve hepsini birden kesiyorum..
Kesinlikle piserken kiymalar hic bir tarafa gitmiyor..Hepsi hamurun icinde kaliyor...En azindan benimkiler oyle,soz dinliyorlar..













Sonra birbirine yapismasinlar diye unluyorum,son asamada pisirmek ama onlarin fotolari yok..


Afiyet olsun...

10 comments:

Mr_TD said...

bicak yerine pastacilarin kullandigi aletlerden kullanirsan ,hatta kestiklerinide kenarlari kapali kalabilir belki diye düsündüm ama, denemek lazim.

ben mantiyi unuttum valla, Italyan tortellinilerle idare ediyorum.

eline saglik aysin,
yiyelim güzelleselim olayini ciddiye aliyorsun bakiyorum :-)

TD

Aysin said...

Aslinda o pastacilarin kestikleri aletlerden bende var,hic aklima gelmemisti TD'cim..Ama kenarlarindan kiymalarin cikma ihtimali hic yok..
Yiyelim guzelleselim olayini pazartesiden sonra unutuyorum,su diyeti 2 hafta deneyeyim bakayim faydasi olacakmi ,olmazsa yemege devam..
MOH'a selam

Anonymous said...

canım gerçekten üç günlük yazını okudum ben yoruldum burda helal olsun sana gerçi berimde senden kalır yanım yok ama gerçekten en güzeli bu herişi becermek çok güzel afferin sana canım en iyisi bu günlerin ne güzel dolu dolu geçiyor yazdıklarına bakılırsa arkadaşlarında çok iyi şanslısın canım allah bozmasın öpüyorum seni

Anonymous said...

bu arada yazmayı unuttum afiyet olsun mantı harika görünüyor

Anonymous said...

Bugün sabah işe başlamadan önce seni ziyaret edeyim dedim, ettiğime de pişman oldum. Kız senin böyle marifetlerin vardı da niye bizden sakladın. Senin bu yüzünü, 20 yıldır sizin ailedeyim biz niye hiç görmedik. Bir hafta sonu hepimizi toplayıp size mantı yedireceğim diye neden söylemedin? Yazından bu mantı işini epeydir yaptığını da anladım(Çok zekiyimdir).Gelince hesabını vereceksin. Görümce değilmisin kızım, görümce göz taşı gördüğün yerde bas taşı.

Aysin said...

Banu firinlamadan atabilirsin buzluga..Anneninde ellerine saglik..Bir ara denersin cok kolay yapmasi...


Remziye'cim emekliligin tadini cikariyorum diyecegim ama sanki isteyken daha az yoruluyordum...:))Opuyorum seni...

Buyugu:)) Ankara'ya gelince mantici dukkani acacagim o zaman gelir bol bol yersin..:))Bende ne marifetler varda sen bilmiyorsun,burda dokturuyorum marifetlerimi,soylemesi ayip adim burda marifetliye cikti...Hep sen mi tasiyacaktin o unvani ..Hehehe unvanini aldim elinden ohhhhh canima degsin...Optum seni Buyuk GELIN:)

Anonymous said...

oo mantılar açılmış yenmiş bile..."hani bize hani bize":D
aysincim ellerine sağlık, şayet bir gün hamaratlığım tutarsa bu yöntemle yapacağım ellerine sağlık...

mis gibi canım çekti...

Aysin said...

Zeynep'cim Ankaraya geleyim ,bekle az kaldi:))

Anonymous said...

Very nice site! Modafinil venta lipitor weight loss penis enlargement pills Rolling targus backpack Are online prescriptions legal cellulite excerises Veilside lexus sc400 Commando upskirts cellulite britney spears Hawaii time share exchange eyeglasses luxottica wholesale craig style processor cpu

Anonymous said...

Very nice site! low country boating lg dvd player and writer professional epila permanent laser hair removal injuries Liposuction prices michigan Century airlines boating courses long island Burlington iowa cruises Can i connect more than one dsl router buspar downloads Cuttys des moines camping club aston martin modelauto Stay night hentai Acyclovir stada